ConnectSmart® Kitchen
Pro restauraci je nejdůležitějším cílem naservírovat svým hostům kvalitní jídlo a vytvořit skvělý zážitek ze stolování a ConnectSmart® Kitchen (CSK) Vám k těmto cílům nepochybně pomáhá. Naše kuchyňské displeje se rychle a snadno přizpůsobí jakémukoli prostředí restaurace a poskytují Vám data a ostatní informce v reálném čase. Díky mnoha funkcím, datové analytice a své přizpůsobivostí je CSK světovým lídrem v systémech kuchyňských displejů.
Co je to KDS?
Kitchen Display System (KDS) je digitální systém zobrazující objednávky jídel a nápojů, čímž nahrazuje papírové bony a kuchyňské tiskárny. Tento popis by byl ale příliš zjednodušující, protože KDS dělá mnohem víc!
Výhody kuchyňského zobrazovacího systému
Zpožděné zobrazování a správné časování položek objednávky v rámci jednotlivých chodů
KDS zajistí, aby všechny položky z objednávky byly připraveny současně. Například pokud dvě hlavní jídla z objednávky jsou grilovaný filet z lososa s dobou přípravy 12 minut a well-done steak s dobou přípravy 20 minut, maso bude muset na gril v různých časech, abyste zajistili, že jsou teplé v okamžiku servírování. Můžete tedy zpozdit položky s kratšími časy přípravy, abyste se ujistili, že vše dostane zákazník čerstvé.
Čas přípravy
KDS se postará o to, aby bylo jídlo čerstvé a při servírování mělo správnou teplotu. Položky z objednávky s odlišnou dobou přípravy budou hotovy a vydány současně.
Receptury
Můžete rychle vyhledat Vaše receptury tak, abyste mohli pracovat ve větším klidu. Prohlížeč receptur sníží náklady na školení, upozorní Vás na informace o nutričních hodnotách a alergenech a sníží papírový odpad z kuchyňských tiskáren. Prohlížeč receptur také řídí kontrolu kvality, protože software obvykle obsahuje obrázky toho, jak by měl konečný produkt vypadat.
Základní směrování na konkrétní úseky
KDS nasměruje informaci na příslušné kuchyňské stanoviště: gril, fritézu, studenou kuchyni atd. Směrování zajistí, že informace jde rychle správným směrem.
Kvalitní kuchyňský zobrazovací systém dělá vše výše uvedené a navíc:
- Nabízí mnoho možností uživatelského přizpůsobení při přípravě komplexních menu.
- Slučuje objednávky. Tzn. že například fritéza dostane souhrnný pokyn k přípravě jedné konkrétní přílohy (např. troje hranolky z různých tří objednávek).
- Řídí priority pro jednotlivé úseky.
- Vyvažuje zátěž velkých kuchyní. Systém například vyhodnotí, že gril právě není vytížený, a proto mu pošle pokyn na přípravu přílohy, která by se jinak připravovala na jiném úseku, který je ale přetížený.
- Podporuje „Bin level management“ nakonfigurovaných položek (tzn. optimalizace přípravy – systém dopředu ví, že v danou konkrétní dobu bude větší množství objednávek konkrétní položky (například couvert) a dá pokyn k přípravě určitého počtu porcí).
- Snižuje množství odpadu.
- Zlepšuje efektivitu výroby.
- Poskytuje obsluhujícímu personálu přesnou informaci o aktuálním stavu položky z objednávky.
- Celkově zklidňuje provoz kuchyně.
Case study a reference